Medarbetare

Medarbetare

Bengt Axmacher

Bengt Axmacher

Bengt Axmacher var under slutet av 1960-talet distriktsläkare i Söderköping. Från 1971 företagsläkare fram till 2009. Under åren 1972 till 1989 även lantbrukare och mjölkbonde i Kömnevik. Sedan studieåren road av läsning och litteraturhistoria. Deltar i en skrivarverkstad på senioruniversitetet i Norrköping sedan 2007 och medverkar i Lilla tidningen sedan 2009.

Kontakt: bengtax@telia.com
Birgitta Ahlbom

Birgitta Ahlbom

Jag är en naturvetare, som tidigt styrde in i datavärlden. Det blev 10 år som programmerare på Försvarets forskningsanstalt följt av 30 år som lärare i mjukvarukonstruktion vid Göteborgs universitet. När så möjligheten att få pröva på något helt annat – att som nyinflyttad Söderköpingsbo få ta del av vad som händer i staden och beskriva mina upplevelser i lilla tidningen – tog jag tacksamt emot den. Jag får intervjua för mig nya personer, sätta mig in i deras situationer och klä mina berättelser i ord. Allt detta gillar jag.

Kontakt: birgitta.ahlbom@gmail.com
Bodil Kärnfeldt

Bodil Kärnfelt

Folkdansande lokalguide med skrivklåda. Söderköpingsbo sedan 1 maj 1961. Arbetat som receptionist inom folktandvården i 29 år.
Skriver gärna om vad vanligt folk sysslar med, både på fritid och på arbetet.

Kontakt: bodilochrune@telia.com
Christina Forsman

Christina Forsman Nilsson

Christina Forsman Nilsson är en mångsysslare med flera intressen och passioner. Ett intresse är att reflektera över olika livsfrågor och sociala fenomen.
Är passionerat intresserad av musik, resor och kultur.
Arbetar som fotterapeut och socialarbetare.

Kontakt: kicki-forsman@telia.com
Emil Friis

Emil Friis

Emil Friis är en äventyrare bosatt i Söderköping. Han har rest runt om på jorden för att bestiga skyhöga berg. Förutom bergsbestigning, som är högt upp på topplistan, föredrar han också att besöka andra udda och svårtillgängliga platser på våra kontinenter. Emil har skrivit en intressant bok om sin resa i Nepal. Boken släpptes 2013. 2014 väntar nya äventyr! Emil skriver gärna reseskildringar, naturupplevelser och om andra spännande upplevelser i livet.

Kontakt: emil_friis@hotmail.com
Kjell Gunnarsson

Kjell Gunnarsson

Jag jobbar sedan snart 30 år som läkare på vårdcentralen i Åby. Jag vill att mina patienter och folk i allmänhet ska känna till mer om hälsa och sjukdom. Därför försöker jag i kåserande stil bedriva medicinsk folkbildning – gärna ifrågasätta myter och missuppfattningar. Jag har också ett allmänpolitiskt intresse och vill gärna delta i debatten om vårdfrågor.

Kontakt: info@lillatidningen.com
vidarebefordras till Kjell
Tullan Willén

Tullan Willén

Ingenjör och mormor. Har medverkat i lilla tidningen nästan sedan start. Bor numera i Norrköping. Vet inget riktigt säkert men försöker vara hoppfull. Skriver hur som helst.

Kontakt: tullan.willen@gmail.com
Yvonne Bäckstedt

Yvonne Bäckstedt

Yvonne Bäckstedt arbetar på Husby Säteri med reklam och evenemangsfoto, marknadsföring, bröllop, dop, begravningar och events.
Specialitet är naturfoton från hela världen.

Kontakt: yvonne.backstedt@telia.com
Benny Möller

Bengt Möller

Språklådans skribent. Bengt Möller heter jag, kallas oftast Benny av familj, vänner och kolleger. På mammas sida är jag invandrare från Schweiz, med franska som modersmål, på pappas sida utlandssvensk, från S:t Petersburg. I mitt barndomshem talades franska, tyska och lite finlandssvenska. Har journalistisk bakgrund på Åhlén & Åkerlunds förlag, på tidningarna Bildjournalen och Kamratposten. Men större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat som högstadie- och gymnasielärare i svenska, engelska och spanska. Mina universitetsstudier har fokuserat på språkvetenskap, språkhistoria och grammatik.


Kontakt: wit_oleander@hotmail.com
Lena och Sune

Lena Grip Börjesson

Har i alla tider levt omgiven av ungar, hundar dock inte alltid hembryggt äppelvin. Numera är det bara lilla hunden Sune och jag, som delar boende, i Å socken Vikbolandet. Det är så jag lever, mitt i livet, mitt i nuet. När jag lyfter blicken, ser jag alltid nya saker. /Lena

Sune heter jag, 2 år gammal och en rondellkorsning av Gud vet vad. Lever med matte i Å, bland andra hundar, katter, hästar, höns samt en massa människor. Det är aldrig en lugn stund.

Kontakt: skinnkvinnan@live.se
Mikael Malmqvist

Mikael Malmqvist

Jag är en glad zybarit på 44 år med passion för mat & dryck. Driver idag företaget ViboTec AB tillsammans med min hustru Maria. Vi har fyra barn allt ifrån åldrarna 3-20 år, så jag vet att jag lever vissa dagar.

För oss vinentusiaster är ett medlemskap i Munskänkarna en självklarhet. Om den underbara värd som döljer sig under det enkla uttrycket "mat & vin" ska jag skriva i lilla tidningen - om härliga rätter och därtill passande viner.

Kontakt: mikael@vibotec.se
Jan_Clewestam

Jan Clewestam

Jag startade min karriär på 60-talet som ung ingenjör på Westinghouse och ABB Fläkt i Stockholm. Därifrån sökte jag mig utomlands inom samma gebit, först inom privata sektorn. Därigenom fick jag erbjudande om expertuppdrag inom FN. Ganska snart väcktes mitt intresse för överbefolkning och varför vissa länder går framåt medan andra står och stampar. Gick tillbaka till studierna och forskning. Avlade en Fil Dr i Internationell Utveckling. Därefter mer uppdrag för FN, Världsbanken med flera internationella organ. Även som svensk diplomat. Fick förmånen att bo i olika kulturer och lära känna dess människor och deras värderingar. Flyttade till Söderköping 2004. Gillar kritisk analys och kreativitet av många slag.

Kontakt: jan.clewestam.sids@telia.com
Rose-Marie_Wilkinson200

Rose-Marie Wilkinson


Rose-Marie Wilkinson är utbildad Örtpedagog och Örtterapeut. Hennes specialinriktning är på nordeuropeiska läkeväxter (fytomedicin), träd, ätbara vilda växter och ogräs. Växter som vi har här i vår natur eller i trädgården och som man kan plocka själva.

Hon behandlar med örtterapi som komplementärmedicin, håller föreläsningar, örtvandringar och kurser bl a i örtmedicin och matlagning med vilda växter. Rose-Marie bor sedan ett antal år utanför Söderköping.

Kontakt: r.wilkinson@telia.com
Hans Fredriksson

Hans Fredriksson


Positiv versskrivande 40-talist numera ”dagledig” byggnadsingenjör. Uppvuxen ett ”stenkast” från Skällviks Borg. Gick skola i Mogata därefter byggnadsarbetare . Tog värvning och blev Instruktör på Livgrenadjärregementet i Linköping under några år. Åter till byggverksamheten läste in byggnadsinjengörsexamen på Kommunala Vuxenskolan på kvällstid i Norrköping. Jobbade som arbetsledare under 20 år och har från 1992-2008 arbetat som byggprojektledare inom landstinget i Östergötland.

Kontakt: hans.fredriksson43@bredband.net

Comments are closed.