Medarbetare

Medarbetare

Åke Serander

Redaktion:


Åke Serander


Ansvarig utgivare och Chefsredaktör.
Åke är född och uppvuxen i Stockholm. Östgöte och Söderköpingsbo sedan 1977. Ekonom. Har tidigare bland annat arbetat i Söderköpings kommun samt som ekonomichef och controller på byggföretaget NCC och vid ett par ABB-företag. Utbildad till fastighetsmäklare vid Högskolan i Borås. På fritiden tycker Åke om att vara farfar och att tillbringa tid vid fritidshuset i Stockholms skärgård.

Kontakt: ake@lillatidningen.com
Mikael Karlsson

Mikael Karlsson


Grafisk produktion och annonsförsäljning.
Mikael är uppvuxen på en gård utanför Söderköping och har studerat på Nyströmska skolan i Söderköping.
Han är högskoleutbildad grafisk formgivare och informationsproducent. Tidigare har Mikael bl a jobbat som mediasäljare, lantbrevbärare och truckförare.
På fritiden har Mikael stort intresse för musik och fotboll.

Kontakt: mikael@lillatidningen.com
Daniel Serander

Daniel Serander


Allmänreporter och annonsförsäljning.
Daniel bor i Norrköping, men är ursprungligen ifrån Söderköping. Är utbildad till fastighetsmäklare vid högskolan i Malmö. Som kuriosa kan nämnas att han vunnit titeln "Östergötlands bästa imitatör" i en tävling arrangerad av Sveriges Radio Östergötland. Fritiden ägnar Daniel gärna med familjen och åt att spela amatörteater.

Kontakt: daniel@lillatidningen.com
Bengt Axmacher

Medarbetare:


Bengt Axmacher

Bengt Axmacher var under slutet av 1960-talet distriktsläkare i Söderköping. Från 1971 företagsläkare fram till 2009. Under åren 1972 till 1989 även lantbrukare och mjölkbonde i Kömnevik. Sedan studieåren road av läsning och litteraturhistoria. Deltar i en skrivarverkstad på senioruniversitetet i Norrköping sedan 2007 och medverkar i Lilla tidningen sedan 2009.

Kontakt: bengtax@telia.com
Bodil Kärnfeldt

Bodil Kärnfelt

Folkdansande lokalguide med skrivklåda. Söderköpingsbo sedan 1 maj 1961. Arbetat som receptionist inom folktandvården i 29 år.
Skriver gärna om vad vanligt folk sysslar med, både på fritid och på arbetet.

Kontakt: bodilochrune@telia.com
Christina Forsman

Christina Forsman Nilsson

Christina Forsman Nilsson är en mångsysslare med flera intressen och passioner. Ett intresse är att reflektera över olika livsfrågor och sociala fenomen.
Är passionerat intresserad av musik, resor och kultur.
Arbetar som fotterapeut och socialarbetare.

Kontakt: kicki-forsman@telia.com
Emil Friis

Emil Friis

Emil Friis är en äventyrare bosatt i Söderköping. Han har rest runt om på jorden för att bestiga skyhöga berg. Förutom bergsbestigning, som är högt upp på topplistan, föredrar han också att besöka andra udda och svårtillgängliga platser på våra kontinenter. Emil har skrivit en intressant bok om sin resa i Nepal. Boken släpptes 2013. 2014 väntar nya äventyr! Emil skriver gärna reseskildringar, naturupplevelser och om andra spännande upplevelser i livet.

Kontakt: emil_friis@hotmail.com
Yvonne Bäckstedt

Yvonne Bäckstedt

Yvonne Bäckstedt arbetar på Husby Säteri med reklam och evenemangsfoto, marknadsföring, bröllop, dop, begravningar och events.
Specialitet är naturfoton från hela världen.

Kontakt: yvonne.backstedt@telia.com
Lena och Sune

Lena Grip Börjesson

Har i alla tider levt omgiven av ungar, hundar dock inte alltid hembryggt äppelvin. Numera är det bara lilla hunden Sune och jag, som delar boende, i Å socken Vikbolandet. Det är så jag lever, mitt i livet, mitt i nuet. När jag lyfter blicken, ser jag alltid nya saker. /Lena

Sune heter jag, 2 år gammal och en rondellkorsning av Gud vet vad. Lever med matte i Å, bland andra hundar, katter, hästar, höns samt en massa människor. Det är aldrig en lugn stund.

Kontakt: skinnkvinnan@live.se
Mikael Malmqvist

Mikael Malmqvist

Jag är en glad zybarit på 44 år med passion för mat & dryck. Driver idag företaget ViboTec AB tillsammans med min hustru Maria. Vi har fyra barn allt ifrån åldrarna 3-20 år, så jag vet att jag lever vissa dagar.

För oss vinentusiaster är ett medlemskap i Munskänkarna en självklarhet. Om den underbara värd som döljer sig under det enkla uttrycket "mat & vin" ska jag skriva i lilla tidningen - om härliga rätter och därtill passande viner.

Kontakt: mikael@vibotec.se
Rose-Marie_Wilkinson200

Rose-Marie Wilkinson


Rose-Marie Wilkinson är utbildad Örtpedagog och Örtterapeut. Hennes specialinriktning är på nordeuropeiska läkeväxter (fytomedicin), träd, ätbara vilda växter och ogräs. Växter som vi har här i vår natur eller i trädgården och som man kan plocka själva.

Hon behandlar med örtterapi som komplementärmedicin, håller föreläsningar, örtvandringar och kurser bl a i örtmedicin och matlagning med vilda växter. Rose-Marie bor sedan ett antal år utanför Söderköping.

Kontakt: r.wilkinson@telia.com
Hans Fredriksson

Hans Fredriksson


Positiv versskrivande 40-talist numera ”dagledig” byggnadsingenjör. Uppvuxen ett ”stenkast” från Skällviks Borg. Gick skola i Mogata därefter byggnadsarbetare . Tog värvning och blev Instruktör på Livgrenadjärregementet i Linköping under några år. Åter till byggverksamheten läste in byggnadsinjengörsexamen på Kommunala Vuxenskolan på kvällstid i Norrköping. Jobbade som arbetsledare under 20 år och har från 1992-2008 arbetat som byggprojektledare inom landstinget i Östergötland.

Kontakt: hans.fredriksson43@bredband.net
Bild kommer snart!

Rein Westerbusch Norberg


Mer info inom kort!
Lars Sylvan

Lars Sylvan


Lars Sylvan har arbetat som utvecklare inom näringsliv och offentlig verksamhet. Under drygt 20 år som konsult. Från 1976, då familjen flyttade till Söderköping, med Norrköping som bas. 1996-2003 utvecklingschef vid Migrationsverket. Intresserad av trädgård och att amatörforska om hembygden (”Gräv där du står!). Engagemang i hembygdsföreningen: digitalisering av gamla bilder, föredrag, utställningar och boken ”Söderköping Nu och Då”. Medverkar i Lilla Tidningen sedan 2016.

Kontakt: lars.sylvan@telia.com
Lars Hedenström

Lars Hedenström

Lars Hedenström har under hela sttt aktiva yrkesliv sysslat med foto i butik, i ateljé, i naturen och i gammaldags mörkrum. Numera behandlas bilderna i Photoshop i dagsljus! Ett stort naturintresse, där fåglar och speciellt ugglor och uvar dominerar, har alltsedan ungdomsåren präglat fritiden. Har utgivit boken BERGUV (Natur & Kultur 1965) och är medförfattare till boken "Söderköping nu och då" (2010), vars ide med jämförelser av gamla och nya söderköpingsmiljöer nu präglar den artikelserie i lilla tidningen, som tillsammans med Lars Sylvan påbörjades efter övertagandet.

Kontakt: uvlasse@gmail.com
Bild kommer snart!

Malin Vastesson


Malin Vastesson är född och uppvuxen på gården Ängen i S:t Anna skärgård. 2010 statade hon Ängens blommor i Söderköpings stadskärna som hon driver tillsammans med delar av familjen. Utöver blommor är djur och natur ett intresse hon har haft med sig genom sina 31 år.

Kontakt: malin@angen.se
Bild kommer snart!

Terese Landin


Mer info inom kort!
Bild kommer snart!

David Sernald


Mer info inom kort!
Hans Blomberg

Hans Blomberg


Mitt liv började i Stockholm men jag är sedan åttaårsåldern uppvuxen på Klingsbergsgatan i Norrköping. Efter studenten i staden vid Strömmen gjorde jag militärtjänst vid det numera återuppståndna pansarregementet på Gotland. Därefter studerade jag i Stockholm, Linköping och Uppsala. Eftersom jag ända sedan barnsben varit något av en filosof som tycker om att ställa nya frågor, se logiska samband och ifrågasätta ”färdiga” lösningar utbildade mig därför till lärare i just denna grundvetenskap men även i svenska. Under de sista tio åren före pensioneringen undervisade jag i språklig kommunikation och vetenskapsfilosofi vid Linköpings universitet (mest Campus Norrköping).
Tillsammans med min fru Birgitta bor jag på landet i södra Östergötland – men fortfarande har jag ett vitt intresse för mina gamla hemtrakter i östra Östergötland. Idag ägnar min fru och jag oss bland annat åt olika former av skrivande och en del förläsande. Ett av mina stora intressen har sedan tvåårsåldern varit järnvägar. Nu är jag bland annat med och driver museijärnvägen Risten – Lakviks Järnväg söder om Björsäter och museijärnvägen Wadstena – Fogelsta Järnväg. Under flera år har jag också varit engagerad i Ödeshögs kommunpolitik.
Ett a mina favoritcitat är:
”Lyssna gärna på de som söker sanningen – men akta er för de som funnit den.” (André Gide)

Kontakt: hanblqlj@gmail.com

Comments are closed.